funkcja
stud:

y=x
4+3x
3
y
'=4x
3+9x
2
y
'=0⇔4x
3+9x
2=0
x1=0
x2=−9/4
Dobrze zrobilem?
13 gru 13:09
wik: a jaka jest tresc zadania?
13 gru 13:13
stud: wyznacz ekstrema lokalne oraz przedzialy monotonicznosci
13 gru 13:16
stud: f maleje (−∞,−9/4)
f rosnie (−9/4,+∞)
13 gru 13:16
wik: to na razie widac argumenty "podejrzane" o istnienie extremum, oznacz znaki pochodnej w
przedzialach i dokoncz
13 gru 13:18
wik: i jeszcze extrema lok
13 gru 13:18
stud: wlasnie dalej nie wiem jak
13 gru 13:23
stud:

A moglbym sie zapytac czemu ten rysunek nie wyglada np. tak:
13 gru 13:26