asdasd
Radzio: oblicz przekatna i pole rownolegloboku o bokach 4 i 6 i kącie ostrym 30 stopni
13 gru 12:43
ICSP: równoległobok ma dwie przekątne.
P = a*b*sinα
13 gru 12:44
Radzio: a jak je obliczyc? i sin L , to sin30?
13 gru 12:49
ICSP: to masz policzyć dwie czy jedną?
13 gru 12:50
ICSP: a zresztą nieważne.
Skorzystaj z twierdzenia cosinusów.
13 gru 12:50
Radzio: 1
13 gru 12:50
ICSP: pytanie którą

Pewnie krótszą. Twierdzenie cosinusów od razu da ci rozwiązanie.
13 gru 12:52
Radzio: nie mam pojecia jak to zrobic

13 gru 12:54
ICSP: nie wiesz jak zastosować twierdzenie cosinusów czy po prostu go nie znasz?
13 gru 12:55
ICSP: P = 12
Przekątna =
√52 − 24√3
co to jest
13 gru 13:03