matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi pociągi
monia:
Wyznacz tak parametr m, aby rozwiązanie (x,y,z) układu tworzyło ciąg arytmetyczny..
⎧
x + y + z = m + 4
⎨
2x − y + 2z = 2m + 2
⎩
3x + 2y − 3z = 1 − 2m
13 gru 09:01
krystek:
Wyznaczyć x,y,z w zależności od m A nastepnie nałożyc warunek na C arytm z−y=y−x co daje
x+z
y=
2
13 gru 09:07