potzrebuje szczegółowego wyjaśnienia
mirabell: a) Oblicz pole powierzchni i objętość sześcianu o przekątnej długości p .
b)w prostopadłościanie o podstawie kwadratowej przekątna ściany bocznej ma długość p , a
przekątna podstawy ma długość d. oblicz pole powierzchni całkowitej tego prostopadłościanu.
12 gru 21:25
mirabell: jej nikt nie potrafi mi pomóc ? ; (
12 gru 21:31
12 gru 21:32
mirabell: dziękuję ; )
12 gru 21:33
dero2005:
h =
√p2 − a2 =
√p2 − d22
P
c = 2a
2 + 4ah = d
2 + 2d
√2*
√p2 − d22
12 gru 21:41