wyznacz
kacper: z równania wyznacz y jako funkcję zmiennej x
12 gru 21:07
Dorota: wez wszystko na jedna strone, zrob wspolny mianownik. i potem przyrownaj do 0 tylko gore. i z
tego wyznaczysz y
12 gru 21:34
Dorota: | | x+3 | |
jak nigdzie nie pomylilam znaku to wychodzi y= |
| |
| | −x−2 | |
12 gru 21:36
kacper: czy mogłabyś to rozpisać? y nie mogę doprowadzić aby był sam po jednej stronie
12 gru 22:01
12 gru 22:08
kacper: ale na pewno zle mi wychodzi
12 gru 22:12
dero2005:
| | x+1 | | x+3 | |
y = |
| − 2 = − |
| |
| | x+2 | | x+2 | |
12 gru 22:15
kacper: a jak to teraz przekształcić żeby narysować wykres?
12 gru 22:17
12 gru 22:27
Dorota: tak.
12 gru 22:28
kacper: dzięki
12 gru 22:29
dero2005:
12 gru 22:31
Dorota: rysunek powinien byc troszke inny, te przerywane linie sa w punkcie [−2,−1]
12 gru 22:35
kacper: a czy wykres z prawej strony nie powinien być niżej?
12 gru 22:45
Dorota: wykres musi ci sie miescic miedzy tymi przerywanymi liniami
12 gru 22:47
kacper: ale ten drugi chyba powinien być pod osią OX
12 gru 22:49
Dorota:

no tak mniej wiecej rysunek wyglada

cos mi rysowanie nie wyszlo hihihi
12 gru 22:49
Dorota: mam nadzieje ze zrozumiesz o co chodzi
12 gru 22:50
kacper: ok, już wszystko jasne, wielkie dzięki
12 gru 22:51
Dorota: nie ma problemu
12 gru 22:51