POMOCY!!
KASIA:

Na rysunku proste a i b sa rownolegle.Oblicz
IKTI,jezeli IOTI=28 dm IRAI=4dm IKRI=1dm
IARI jezeli IKAI=3m IKTI=18m IOTI= 0,6m
IORI jezeli IKTI=14mm IOTI =8mm IATI= 35mm
IATI jezeli IROI= 3cm IKOI= 1,5cm IOTI =2cm
IKAI jezeli IKRI =4m IOTI= 1,2 m IKTI= 1,8m
IROI jezeli IKOI :IOTI=2:5,IATI−14cm
12 gru 20:49
Karolina: Twierdzenie TALESA


I wszytsko rozwiążesz
12 gru 20:52
KASIA: nie potrafię...
12 gru 20:56
Dorota: pokaze ci jeden przyklad i dalej sprobuj sama
4|KO|=28
|KO|=7
Zatem |KT|=28+7=35
12 gru 21:40
krystek: Stosuj sie do sformułowania :
odcinki na jednym ramieniu kąta są proporcjonalne do ODPOWIEDNICH odcinków na drugim
ramieniu kąta.
12 gru 21:42