trygonometria
trygonometria: 6 − sin2 x + 5cosx +3 =0
ja robię to tak i nie wychodzi?
6(1−cos2 x) +5cosx +3=0
6−6cos2 x + 5 cosx+3=0
6cos2 x +5cosx+9=0
t=cosx t∊<−1,1>
6t2 +5t+9=0
i dalej delta jest okropna
moze robie coś żle?
12 gru 20:46
Mila: Czy treść dobrze zapisana?
12 gru 22:56
beti: Po pierwsze: ma być 6 − sin2x czy może 6sin2x?
Po drugie: w 3 linijce od dołu powinno być −6cos2x → gubisz "−".
12 gru 22:59
krystek: 6−(1−cos
2x)+5cosx+3=0 To po pierwsze!
po drugie z tego co liczysz Ty (jeżeli było6sin
2x)
to Δ<0 i nie ma rozwiązania




! Koniec !
13 gru 08:10