tangensy
pomóżcie prosze: uzasadnij ,ze
tg π/3 + 4 sin π/9 = √9
12 gru 20:13
ICSP: omg that so sweet
12 gru 20:17
pomóżcie prosze: I know please help me
12 gru 20:19
Sparrow: Może być ciężko, zważając na to, że równość jest błędna.... −−
12 gru 20:21
pomóżcie prosze: tg π/9 + 4 sin π/9 = √3
sorry
12 gru 20:22
ZKS:
| | π | | π | | π | | π | |
sin |
| + 4sin |
| cos |
| = √3cos |
| |
| | 9 | | 9 | | 9 | | 9 | |
| | π | | π | | 2 | | 1 | |
−sin |
| + √3cos |
| = 2sin |
| π / * |
| |
| | 9 | | 9 | | 9 | | 2 | |
| | π | | π | | π | | π | | 2 | |
−cos |
| sin |
| + sin |
| cos |
| = sin |
| π |
| | 3 | | 9 | | 3 | | 9 | | 9 | |
| | π | | π | | 2 | |
sin( |
| − |
| ) = sin |
| π |
| | 3 | | 9 | | 9 | |
| | 3 | | π | | 2 | |
sin( |
| π − |
| ) = sin |
| π |
| | 9 | | 9 | | 9 | |
L = P.
12 gru 20:31
...: bardzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzooooooooooooooooooooooooo
dddddddddzzzzzzzzzzziiiiiiiiieeeeeeeeeeekkkkuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeee
czy ty zamieniłes tg ze wzory tg=sincos
czy z czegoś innego?
12 gru 20:35
ZKS:
| | sinx | |
Tak skorzystałem z tego że tgx = |
| . |
| | cosx | |
12 gru 20:36
...: ok i z czegoś jeszcze czy tylkno opierałeś sie na tym ?
12 gru 20:37
ZKS:
Ze wzoru sin(α − β) = sinαcosβ − sinβcosα.
12 gru 20:46
ZKS:
Jeszcze korzystałem z 2sinαcosα = sin2α.
12 gru 20:46
trygonometria: ok już rozumiem bbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrddddddddddzzzzzzzzooooooooo
ddddddddddzzzzzzzzzziiiiiiiiieeeeeeekuuuuuuuuuuujeeeeeeeeeeeee
jeszcz raz
12 gru 20:47
ZKS:

.
12 gru 20:52
trygonometria: jak jestes takim geniuszem to moze powiesz mi co robie tu żle



6 − sin2 x + 5cosx +3 =0
ja robię to tak i nie wychodzi?
6(1−cos2 x) +5cosx +3=0
6−6cos2 x + 5 cosx+3=0
6cos2 x +5cosx+9=0
t=cosx t∊<−1,1>
6t2 +5t+9=0
i dalej delta jest okropna
12 gru 20:54
ZKS:
Tylko nie rozumiem po co zmiana nicku?
12 gru 20:57
pomóżcie prosze: ja tez nie
12 gru 20:57
ZKS:
Przepisz tak jak jest w książce lub w zeszycie jeszcze raz to poszukam błędu jeżeli jest.
12 gru 21:00
pomóżcie prosze: 6 sin2 x + 5 cosx+3=0
12 gru 21:00
ZKS:
Jeżeli jest 6sin2x + 5cosx + 3 = 0 to nie widzę u Ciebie błędu.
6 − 6cos2x + 5cosx + 3 = 0
6cos2 − 5cosx − 9 = 0 cosx = t ∊ <−1 ; 1>
6t2 − 5t − 9 = 0
12 gru 21:06
pomóżcie prosze: ok delta nie jest za ładna ale może o to tu chodzi
a jak jestes juz tak uprzejmy to czy mogłbyś rzucić okiem na :
| | 1 | | 1 | | sin2 x +cos 2 x | | 1 | |
f(x)= |
| + |
| = |
| = |
| =
|
| | cos2 x | | sin2 x | | sin2cos2 | | (sinxcosx)2 | |
| 1 | | 1 | | 4 | |
| = |
| = |
| 2
|
| 1/2 sin 2x | | 1/4(sin2x)2 | | sin2x | |
sin 2x ∊(−1,1)
sin 2x
2 ∊(0,1)
U{1}{(sin2x)
2∊(1,+∞)
odpowiedz :
4(sin2x)2 ∊(4,+∞)
12 gru 21:19
12 gru 21:20
pomóżcie prosze: a polecenie jest takie wyznacz zbiór wartości x∊R{x:x=kπ/2, k∊C}
12 gru 21:21
pomóżcie prosze: czy mój zbawiciel zyje
?
12 gru 21:26
ZKS:
Widzę że dziedzina uwzględniona wszystko

.
12 gru 21:28
pomóżcie prosze: czyli to jest ok?
12 gru 21:28
ZKS:
| | 4 | | 1 | |
Napisz Twój wynik który to on jest |
| czy |
| ? |
| | sin22x | | sin22x | |
12 gru 21:29
ZKS:
| | 4 | |
Jeżeli końcową odpowiedź dałeś |
| ∧ ZW = (4 ; ∞) to dobrze. |
| | sin22x | |
12 gru 21:34
12 gru 21:34
pomóżcie prosze: tak to jest moja końcówka
12 gru 21:35
ZKS:
I końcową odpowiedź dałeś ZW = (4 ; ∞) ?
12 gru 21:36
ZKS:
To wszystko w porządku.
12 gru 21:37
pomóżcie prosze: ok nie bede sie już powtarzac ale bardzo i pomogłeś i bardzo dziekuje za czas poświecony
12 gru 21:40
pomóżcie prosze: bardzo mi pomogłes tak miało byc napisane
12 gru 21:40
ZKS:
Nie ma sprawy w geometrii wykreślnej będziesz mógł mi się odwdzięczyć.
12 gru 21:45
pomóżcie prosze: mogła spróbuję
12 gru 22:00
ZKS:
Przepraszam za pomyłkę! A nie masz lekcji zadanych na jutro że może spróbujesz?
12 gru 22:02