matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na wielomianach
mistrzu121:
1.dla; W(x)=x5−3x3+10x−1 : V(x)=−4x4+3x3−5x2−5x+1 wykonaj działanie a) W(x)+V(x)= ;V(x)−W(x)= b) V(x)+W(x)= ;W(x)−V(x)=
12 gru 20:09