matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
KTos potrafi
Alicja:
Promień okręgu opisanego na trójkącie równoboczym wynosi 3cm. oBlicz pole tego trójkata
12 gru 20:00
ICSP:
R = 3
2
R =
h
3
2
3 =
h ⇔ h = 4,5
3
h
2
√
3
P =
3
wystarczy podstawić.
12 gru 20:05
dero2005:
2
R =
h = 3 cm
3
9
a
√
3
h =
=
→ a = 3
√
3
2
2
a
2
√
3
27
√
3
P =
=
4
4
12 gru 20:06