wyrażenie
KTOŚ POMOŻE?: oblicz wartość wyrażenia: a)√32+√72−√50
12 gru 19:46
załamany :(: 32=16*2
72=36*2
50=25*2
12 gru 19:48
załamany :(: skorzystaj z podpowiedzi
12 gru 19:49
KTOŚ POMOŻE?: b)√12+√243−√108
12 gru 19:49
bardzo proszę o pomoc.: oblicz wartośc wyrażenia:√32+√72−√50
12 gru 20:00
Dorota: √32+√72−√50= √16*2+√36*2−√25*2= 4√2+6√2−5√2= 5√2
12 gru 20:02
załamany :(: 12=4*3
243=81*3
108=36*3
12 gru 20:03
Dorota: √12+√243−√108= √4*3+√81*3−√36*3 = 2√3+9√3−6√3 = 5√3
12 gru 20:04
Dorota: wystarczy tylko troszke pomyslec
12 gru 20:05
bardzo proszę o pomoc.: załamany i Dorotka dziękuję bardzo.
12 gru 20:06
bardzo proszę o pomoc.: c)√80−√125+√500
12 gru 20:07
załamany :(: tutaj bierz z 5
12 gru 20:09
MARTA: wykonaj działania:a)√2*√6−2√3
12 gru 20:11
MARTA: b)(√5−2}√5+2√5
12 gru 20:12
załamany :(: zapisz 6 jako 2*3 i korzystaj z dzialan na pierwiastkach
12 gru 20:13
MARTA: ok
dziękuję
12 gru 20:14