Dlaczego wynikiem jest 0?
hi-liter:
1 2 3 4
2 3 4 4
3 4 5 6 III−I
4 5 6 7 IV−III =
1234
2344
2222 III−2IV =
1111
1234
2344
0000
1111 =
...
Jak należy dalej liczyć macierz? Wiem, że ma wyjśc zero, czy to wynika bezpośrednio z tej
ostatniej postaci , czy należy wykonać jeszcze jakieś obliczenia?
12 gru 19:01
załamany :(: zerujesz wiersze a co tu liczysz rzad ?
12 gru 19:09
hi-liter: wyznacznik
12 gru 19:36
załamany :(: z wlasnosci wyznacznikow
12 gru 19:37
załamany :(: Wyznacznik macierzy, której wiersz jest kombinacją liniową innych wierszy tej macierzy (np.
wiersz składa się tylko z zer lub jest wielokrotnością innego wiersza) ma wartość zero. To
samo dotyczy kolumn.
12 gru 19:38
hi-liter: czyli mozna na tym etapie zakonczyc obliczenia i po prostu napisac wynik?
12 gru 19:44