równanie prostej
fiufiufiu: hej, mam problem z zadaniem:
Znajdz równanie prostej przechodzącej przez punkty:
A=(2√2 ; −2√2)
B=(1 ; 1+ 2√2 )
Licze to i licze ale ciagle wychodzi mi inaczej niz w odpowiedziach...
12 gru 18:26
AC:
Napisz jak liczyłeś.
12 gru 18:31
fiufiufiu: podstawiam pod równanie y=ax + b
za pierwszym razem współrzedne z punktu a , za drugim z punktu b
i mam układ równań i kurcze tutaj coś zawsze pochrzanie, bo wychodzi mi ciągle inaczej
12 gru 18:42
fiufiufiu: ...
12 gru 18:55
załamany :(: napisz cale jak liczysz
12 gru 18:56