prawdopodobieństwo,zbiory,
aye: prawdopodobieństwo − zbiory
Witam
mam takie zdanie;
Uprość:E= A'∩B'∪B wiedząc, że A⊂B
Moim zdaniem wyjdzie Ω ponieważ A'∩B' = (A∪B)' = B'
B'∪B = Ω
Dobrze myślę czy źle ?
12 gru 18:09
załamany :(: mozesz miec racje
12 gru 18:17
aye: Samo "możesz" mi nie wystarczy. Musze być pewny na 100%

Więc dobrze czy zle ?
12 gru 18:21
załamany :(: z de morgana korzystane wiec moim zdaiem jest dobrze

bo A⊂B
12 gru 18:22
aye: Mam jeszcze jedno takie jedno którego nie jestem pewien
Uprość: E = (A∪B)
' wiedząc, że A∩B = Ω
Z tego wynika, że A = B = Ω czyli A∪B = Ω
czyli (A∪B)
' = Ω
' ?
Proszę o odpowiedz czy dobrze myślę
12 gru 18:41
załamany :(: a ile jest Ω`
12 gru 18:46
aye: Ω` = Ω ?
12 gru 18:47
załamany :(: nie
zbior pusty
12 gru 18:48
aye: czyli (A∪B)' = Ω' = zbiór pusty ?
12 gru 18:50
załamany :(: dopełnieniem calej przestrzeni jest zbior pusty to wynika z aksjomatow
12 gru 18:50
aye: czyli dobrze

Dzięki wielkie za pomoc
12 gru 18:52
załamany :(: a masz odpowiedzi do tego ;>
12 gru 18:53
aye: nie rozumiem, to jednak (A∪B)' = zbiór pusty ?
pisz co masz na myśli bo ja dzisiaj ledwo żyje
12 gru 18:57
załamany :(: no tak
12 gru 19:01
kylo1303:

Ten zbior to Ω, i jest to nasz caly zbior (nie ma nic poza tym). Wiec Ω' to zbior pusty.
12 gru 19:04
załamany :(: a mowiac prostymi slowami :
masz pełną szklankę wody i jest pytanie ile musisz do niej dolac by byla pelna
12 gru 19:05