matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f kwadratowa
ewelina11:
Wskaz równanie paraboli której wierzchołek nie nalezy do osi ox a y=−7x
2
b)y= −7(x+7)
2
c) y=7(x
2
−7) d y=7(x−7)
2
12 gru 17:33
J::
odp: c) bo y= 7x
2
−49 W(0, −49) ∊OY
12 gru 18:05