arccos
ogorek: | | √2 | |
jak obliczyc arccos(− |
| |
| | 2 | |
| | √2 | |
arccos( |
| =π/4 ale nie wiem jak to bd zapisane z minusem.. |
| | 2 | |
prosze o pomoc
12 gru 16:35
ogorek:
12 gru 16:47
załamany :(: w jakiej cwiartce cos jest ujemny ;>
12 gru 16:48
ogorek: 2 i 3
12 gru 16:55
załamany :(: | | π | | 3 | |
no to zobacz  cos (π− |
| )=cos( |
| π) |
| | 4 | | 4 | |
12 gru 17:01
ogorek: | | √2 | |
czyli cos(3/4π) = arccos(− |
| ) ? |
| | 2 | |
12 gru 17:12
12 gru 17:13
ogorek: ok, rozumiem.
a jakby to wygladalo dla arcctg

jakas liczba minusowa

i dla arctg
12 gru 17:18