pomoc
gość: Mam tez problem z taki o to zadaniem
| | x | |
LDane są liczby x= 2+√3 i y= 2− √3. Ilorazem |
| tych liczb jest. |
| | y | |
a)liczba wymierna
b)liczba niewymierna
c)1
d)−2+
√3
12 gru 16:30
Aga: odp. b
napisz jaki masz wynik.
12 gru 16:32
gość: w odpowiedziach jest B
ale ja tego nie umiem
12 gru 16:34
Aga: Zacznę Ci pisać
| 2+√3 | | (2+√3)(2+√3 | |
| = |
| = |
| 2−√3 | | (2−√3)(2+√3) | |
12 gru 16:36
1:
∞≤←⇒∑⇔
12 gru 16:42
syśka: to wyjdzie 2+√3 kreska ułamkowa i pod spodem 2−√3
sory ze tak napisałam ale nie widziałam jak napisac
12 gru 16:45