.
Wera: Hej., może ktos zerknie i powie czy dobrze robię
3−x=5x
2 −20
−5x
2+23=0
Δ= 1+460=461
12 gru 16:28
Aga: A co masz zrobić?
12 gru 16:29
Wera: i czy powinnam jeszcze wyliczyć x1 i x2
bo sama już nie wiem..
12 gru 16:29
Wera: mam w poleceniu tylko to rozwiązać..i tyle
12 gru 16:30
Aga: A może jest równanie lub nierówność
12 gru 16:33
Wera: no własnie nic nie ma., ROZWIĄŻ
i jestem w kropce
12 gru 16:36
Aga: Tak napisano w książce?
12 gru 16:37
Wera: to nie z książki.,tylko ręcznie napisane przez nauczyciela..
wynik wychodzi jakis dziwny i nie wiem czy to ja robię źle czy raczej tak powinno być
12 gru 16:39
Aga: A pod jakim tematem masz tak napisane?
Możesz kogoś zapytać z klasy o treść?
12 gru 16:42
kylo1303: Nie da sie tego rozwiazac, musi byc rownosc albo nierownosc. Moze przeoczylas " ...=0 "?
12 gru 16:45
krystek: | | 3−x | |
z zapisu i liczenia Wery mozna wywnioskować ,że |
| =5 |
| | x2−4 | |
D=R\{−2,2}
3−x=5x
2−20
5x
2+x−23=0
12 gru 16:47
Wera: no i wyjdzie Δ=461
12 gru 17:12