proszę o pomoc przy tym zadaniu
Syska: Wartość wyrażenia 4log25 wynosi:
Proszę bardzo o wzór i obliczenie jak to się robi
12 gru 16:13
Aga: jeśli w podstawie jest 2 to już z tym wiele nie da się zrobić, można skorzystać ze wzoru i
zpisać
4log25=log254
12 gru 16:18
gość: przepraszam zle spisałam przykład 4log25
12 gru 16:20
gość: chwilka zle napisałam
12 gru 16:20
ZKS:
Po co wy zmieniacie nick?
12 gru 16:21
syśka: 4log25
ile to wynosi jak to zrobic i jaki wzór
i jak to rozwiązać
12 gru 16:23
syśka: Bo sa tu dwie osoby na jednym kompie i raz pisze ja czyli syśka a raz kolezanka i tak się
podpisuje
12 gru 16:24
Aga: odp.25
12 gru 16:26
ZKS:
Jest taki wzór:
alogab = b
4log25 = 22log25 = 2log225 = 25
Stąd taką odpowiedź dała Aga.
12 gru 16:30
syśka: Dziękuje bardzo za odpowiedz i pomoc
12 gru 16:31