najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji
ania...: napisz równanie symetralnej odcinka AB, gdy A=(2,3), B=(4,−2)
12 gru 15:58
ania...: pomyłka na górze to nie o funkcje
12 gru 15:59
ania...: inne zadanie mam z funkcji: wyznacz najwieksza i najmniejszą wartosc funkcji y=5x2+2x+3 w
przedziale <−1,2>
12 gru 16:03
Aga: Jeden ze sposobów
Punkt P(x,y) leży na symetralnej odcinka AB, jeśli IAPI=IBPI
IAPI2=IBPI2
(x−2)2+(y−3)2=(x−4)2+(y+2)2
wykonaj działania i otrzymasz równanie symetralnej.
12 gru 16:04
12 gru 16:08