wyznacz liczby x i y wiedząc że -4,x,y tworza ciag arytmetyczny, zas liczby x,y,
emilka20: wyznacz liczby x i y wiedząc że −4,x,y tworza ciag arytmetyczny, zas liczby x,y, 50 tworzą ciag
geometryczny
12 gru 15:21
sushi_ gg6397228:
zapisz warunki na c. arytmetyczny i c. geometryczny
12 gru 15:25
ZKS:
{2x = y − 4 ⇒ y = 2(x + 2)
{y2 = 50x
Rozwiąż podany układ równań.
12 gru 15:28
emilka20: z matematyki nie jestem zbyt mądra

możesz rozwiązać zadanie? bede zobowiązana
12 gru 15:32
ZKS:
Ale do czego będziesz zobowiązana?
12 gru 15:38
emilka20: he he

bede bardzo wdzięczna

12 gru 15:39
emilka20: matmy nie mam już dwa lata i mało pamiętam
12 gru 15:40
agunia: układ równań to chyba pamiętasz ?
przepraszam z góry za ten komentarz: ale jeśli nie pamiętasz to co robisz w szkole

!
12 gru 15:42
ZKS:
Mogę pomóc ale nie rozwiązać. Idziesz na taki układ?
12 gru 15:43
aa: hehehe
12 gru 15:43
emilka20: poradze sobie...
12 gru 15:44