.
Wera: czy ktos wie jak powinien wyglądać ten wykres.,bardzo bym prosiła o rysunek..
12 gru 14:21
ZKS:
| | 3 | | 3 | |
y = |
| →Tu→ [−2 ; 1] y = |
| + 1 |
| | x | | x + 2 | |
12 gru 14:25
Wera: no tyle to ja wiem.,ale nie wiem jak to graficznie wygląda
12 gru 14:27
Patronus:

| | 3 | |
To jest mniej więcej wykres |
| |
| | x | |
Teraz wystarczy to przesunąć o wektor [−2,−1] i dostaniesz wykres funckcji
12 gru 14:28
Vizer: | | 3 | |
Rysujesz wykres podstawowy y= |
| ( to chyba potrafisz narysować, prawda?) i potem |
| | x | |
przesuwasz ten wykres o wektor taki jaki napisał
ZKS czyli dwie jednostki w lewo i jedna
jednostka w prawo. Wykres gotowy.
12 gru 14:29
Vizer: jedna jednostka do góry*
12 gru 14:29
Wera: dzięki wielkie
12 gru 14:31