..
Kinga: Hej wszystkim.,możecie zerknąć i powiedzieć co robię nie tak.,bo jakis dziwny wynik wychodzi.
(2−x)(4−2x)=(x+3)(x−3)
8−4x−4x−2x
2=x
2−3x+3x−9
−3x
2−8x+17=0
Δ=64+204
Δ=268
12 gru 14:11
Vizer: (2−x)(4−2x)=8−4x−4x+2x2
12 gru 14:14
Kinga: i będzie dobrze

?
czy cos jeszcze trzeba
12 gru 14:16
Vizer: Powinno być ok
12 gru 14:20
Wera: ok dzięki wielkie
12 gru 14:21
Kinga: Poprawiłam..i wyszło że Δ= −4
czyli nie liczymy x1 i x2 tak


?
12 gru 16:34
Kinga:
12 gru 16:40
kylo1303: Jesli delta jest ujemna to nie ma miejsc zerowych.
12 gru 16:56