rozłóż na czynniki
Alan: rozłóż na czynniki: a4 + b4
11 gru 23:24
Gustlik: a4 + b4=(a2−b2)(a2+b2)=(a−b)(a+b)(a2+b2)
11 gru 23:37
aa: (a2−b2)(a2+b2)=a4+a2b2−a2b2−b4=a4−b4
11 gru 23:42
ICSP: a
4 + b
4 = a
4 + 2a
2b
2 + b
4 − 2a
2b
2 = (a
2 + b
2) − (
√2ab)
2 = (a
2 +
√2ab + b
2)(a
2
−
√2ab + b
2)
pozdrawiam
11 gru 23:49
Jack:
Gustlik ma najlepsze poczucie humoru

(co zauważył/a
aa).
12 gru 00:06
Gustlik: Sorry, źle przeczytałem, zrobiłem jak dla a4−b4, a tam jest "+". Oczywiście, najlepiej zrobić
sposobem ICSP. Po prostu nie zwróciłem uwagi na plusa. Pozdrawiam
12 gru 00:34
AS: Uzupełnienie do rozwiązania podanego przez ICSP − zgubiłeś kwadrat
... = (a2 + b2)2 − ...
12 gru 11:28
umcykcyk: AS jaja sobie robisz?
12 gru 11:46
ICSP: fakt zgubiłem...
12 gru 12:51