matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegowanie
iwona:
ile to jest −8 do potęgi −1/3 Proszę o pomoc
11 gru 22:51
danny:
1
−
2
11 gru 22:53
le.pablo123:
− 1/2
11 gru 22:54
le.pablo123:
−8
−
1/3 = pierwiastek 3 stopnia z (−8)
−
1 = −2
−
1 = 1/−2 = −1/2
11 gru 22:55
iwona:
dziękuję za pomoc
12 gru 13:56