Płaszczyzna
paulaa: Napisac równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt A(−5,2,−1) równoległej do płaszczyzny
3x−y+5z+20=0 Proszę o pomoc z góry dziękuje !
11 gru 22:35
le.pablo123: Widzę, że szkoła wyższa. Nie robiłem jeszcze zadań w 3D ale mogę zasugerować poszukanie
analogicznego rozwiązania dla układu 2D. Gdzie trzeba skorzystać ze wzoru na odległość punktu
od prostej
d = I Ax +By + CI / √A2 +B2
11 gru 22:48
le.pablo123: Gdzie (x,y) współrzędne środka okręgu
A, B, C : współczynniki odpowiednio dla prostej zapisanej w postaci Ax +By + C= 0
11 gru 22:50
paulaa: Nie mam pojęcia jak to zrobić.
11 gru 22:57
paulaa: Ok już wiem
11 gru 23:00