matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
_
załamana:
Oblicz przybliżoną miarę zaznaczonego na rysunku kąta α. Rysunek w linku
http://imageshack.us/photo/my-images/13/forx.png/
wynik to 48 stopni, ale nie mam obliczeń
11 gru 22:28
Mila:
4,1
Sin 35
0
=
c
4,1
c=
odczytaj z tablic
sin35
0
4,8
cos α=
c
α odczytaj z tablic, skoro to ma być wartość przybliżona.
11 gru 22:38
załamana:
dziękuje bardzo! mogę jeszcze tylko prosić o obliczenia do tej figury?
http://imageshack.us/photo/my-images/3/poprs.png/
11 gru 22:45
Mila:
1,9
sin 25 =
sin odczytaj z tablic
c
c jak poprzednio, tylko inne dane c − przekatna
c
cosα =
8,1
11 gru 22:56