.
Kasia: bardzo prosze o wyliczenie tego przykladu, bo niestety nie mam pojecia jak wyliczyc
| | 1 | | 1 | | 1 | |
25 (i teraz w wykladniku jest: log5 |
| + |
| ) * 8 ( i wykładniku : log23√3− |
| )
|
| | 2 | | 2 | | 3 | |
z góry baaaaaardzo dziękuję za pomoc, bo to ostatni przyklad, ktory musze umiec jutro zrobic na
sprawdziane, a kompletnie nie mam pomyslu jak go rozwiazac, za rozwiazanie i wyjasnienie
ogromnie dziękuję



11 gru 22:17
Kasia: Proszę bardzo o pomoc
11 gru 22:40
-:):
52(log51/2+1/2)*23(log23√3−1/3)=
5*5log51/4+1/2*2log23=
5*1/4+3*1/2=5/4+3/2=
11 gru 22:45
Kasia: a moglbys/as jakos bardziej to rozpisac? bo z tego zapisu kompletnie nie wiem skad co sie
wzielo
11 gru 23:00
Jolanta: alogax=x znasz taki wzór ?
11 gru 23:05