Pare przykladow z funkcjii wykładniczej
Luka: Cześć, siedzę ze swoja kobietą i starałem się jej pomóc w matematyce...ale z marnym skutkiem.
Pamiętam że kiedyś pisząc tutaj dostawałem szybką odpowiedź więęęc, czy mógłby mi ktoś
powiedzieć jak rozwiązać dane przykłady?
a) (7p{2})√2
b) (11π)−2π
11 gru 20:26
Luka: w a) zrobilem blad, 7 w nawiasie powinno byc do potegi pierwiastka z dwoch i za nawiasem tez do
potegi pierwiastka z dwoch
11 gru 20:28
J::
(a
n)
m= a
n*m
a) = 7
√2*√2= 7
2=
i teraz sobie grzecznie siedźcie
11 gru 20:29
Luka: dobra kolejny problem bo sie troche o to klocimy i wolimy sie zapytac niz wciskac sobie
nawzajem glupoty

3
3√3 * 27
1−√3
11 gru 21:23
pomagacz:
27 = 3ilu?
11 gru 21:36
dero2005:
33√3*(33)1−√3 = 33√3*33−3√3 = 33√3+3−3√3 = 33 = 27
(ax)y = ax*y
ax*ay = a(x+y)
11 gru 21:40