zły wynik
MARTA: niestety nie wychodzi mi prawidłowy wynik
11 gru 19:46
Basia: a do czego ?
11 gru 19:50
MARTA: 10√2+6√3 w mianowniku 2x4√3 x 2−4√3 w mianowniku 2−4√3
11 gru 19:53
MARTA: wykonaj działanie:f) 3√6−3√2 w mianowniku √3 −1
11 gru 19:59
dero2005:
| | 5√2 − 10√6 − 3√3 + 18 | |
= |
| |
| | 11 | |
11 gru 20:01
MARTA: dero a do którego to jest przykładu?
11 gru 20:03
MARTA: wykonaj działanie:c)−4+3√28 w mianowniku 8
11 gru 20:08
11 gru 20:10
dero2005:
c)
| −4+3√2 | | −4+3*2√7 | | −4+6√7 | | 2(3√7−2) | | 3√7−2 | |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 4 | |
11 gru 20:13
MARTA: dero bo w ogóle przykład jest taki :5x(−2√3)+6√3dzielone przez 2+4√3
11 gru 20:14
MARTA: dero DZIĘKUJĘ BARDZO.NAPRAWDĘ MI POMOGŁEŚ LUB POMOGŁAŚ.
11 gru 20:17
MARTA: WYKONAJ DZIAŁANIE:4√15−2√3 w mianowniku 2√3 do tego wszystkiego +1
11 gru 20:19
dero2005:
| 5(−2√3) + 6√3 | | −10√3+6√3 | | 2−4√3 | |
| = |
| * |
| =.....=
|
| 2+4√3 | | 2+4√3 | | 2−4√3 | |
eś
11 gru 20:24
MARTA: dero2005

obrze wiedzieć
11 gru 20:30
dero2005:
| 4√15−2√3 | | 4√15−2√3 | | 2√3 | |
| + 1 = |
| + |
| =
|
| 2√3 | | 2√3 | | 2√3 | |
| | 4√15 − 2√3 + 2√3 | | 4√15 | | 2√3 | |
= |
| = |
| * |
| =
|
| | 2√3 | | 2√3 | | 2√3 | |
| | 8√45 | | 8*3√5 | | 24√5 | |
= |
| = |
| = |
| = 2√5 |
| | 4*3 | | 12 | | 12 | |
11 gru 20:31
MARTA: Nie wiem jak Ci dziękować.
11 gru 20:35
MARTA: doprowadz wyrażenia do najprostszej postaci;3x−[5x−(2x−1)]
11 gru 20:38
MARTA: wykonaj działanie

)3− 3
√2−4
√6 w mianowniku
√2
11 gru 20:41
MARTA: wykonaj działanie f)3p[6}−3√2 w mianowniku √3−1
11 gru 20:42
dero2005:
| 3√6−3√2 | | √3+1 | | 3√18 + 3√6 − 3√6 − 3√2 | |
| * |
| = |
| =
|
| √3−1 | | √3+1 | | 3−1 | |
| | 9√2 + 3√6 − 3√6 − 3√2 | |
= |
| = 3√2 |
| | 2 | |
11 gru 21:06
MARTA: Jesteś nieoceniony dero...

11 gru 21:11