W(x)=x^3+(a-2b)x^2+8x-5, P(x)= x^3+7x^2+(a+b)x-5
Maniek: Znajdź wartości parametrów a i b tak by wielomiany były równe
W(x)=x3+(a−2b)x2+8x−5, P(x)= x3+7x2+(a+b)x−5
11 gru 19:42
ICSP: porównaj współczynniki przy odpowiednich potegach a utrzymasz układ równań
11 gru 19:43
Maniek: ICSP powiem szczerze, że nie chce mi się tego rozwiązywać, a muszę mieć to na jutro na lekcje
rozwiązane. Proszę
11 gru 19:44
ICSP: a mi się nie chce iść jutro na zajęcia jednak muszę to zrobić bo roku nie zaliczę...
Nie zawsze robimy to co chcemy.
11 gru 19:45
Maniek: Tak wiem, ale to zadanie nie jest istotne, ale za kare musi być w zeszycie, dlatego proszę
kogoś o rozwiązanie
11 gru 19:47
ICSP: Poczekamy i zobaczymy czy ci ktoś zrobi
11 gru 19:47
11 gru 19:52
Maniek: Pomoże ktoś?
11 gru 20:02
J::
a−2b=7 i a+b=8
dokończ sam
11 gru 20:03