matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tangens
happy08:
Wiadomo, że tangens kąta ostrego α jest równy
√
2
/
√
3
. Wobec tego: a) sin α=
√
2
b) sin α=
√
3
c) sin α=
√
0,6
d) sin α=
√
0,4
11 gru 17:43
wik:
d)
12 gru 09:45
umcykcyk:
a) ....
12 gru 11:50