Wielomiany
KasiaWaWa: Wykonaj działania +,−,*
W(x)=2x3+2x2−8x−8 P(x)=x3−6x2−4x+24
11 gru 17:24
kylo1303: I jaki masz problem? Dodawanie i odejmowanie to jesli sie nie myle szkola podstawowa.
11 gru 17:26
KasiaWaWa: ale potrzebuje mieć to rozwiązane
11 gru 17:26
kylo1303: To pododawaj sobie...
W(x)+P(x)=2x3+2x2−8x−8 + x3−6x2−4x+24
W(x)−P(x)=2x3+2x2−8x−8 − (x3−6x2−4x+24)
W(x)*P(x)=(2x3+2x2−8x−8) * (x3−6x2−4x+24)
11 gru 17:28
KasiaWaWa: kylo1303 po to dodaje to zadanie, ponieważ potrzebuje mieć rozwiązane, a ja nie umiem. Jeżeli
nie umiesz lub nie chcesz mi pomóc to nie zaglądaj tu. Innych błagam o pomoc
11 gru 17:39