plaszczyzna
paulaa: Znaleźć kąt między płaszczyznami 2x+y+z+11=0 y−z+1=0
Z góry dziękuje za pomoc !
11 gru 16:58
pszczółka Maja:
| | |A1A2 + B1B2 + C1C2| | |
cosα = |
| |
| | √A12 + B12 + C12 * √A22 + B22 + C22 | |
11 gru 17:04
-:):
−wektory normalne tych płaszczyzn
−a potem kąt między tymi wektorami
11 gru 17:10
paulaa: probowalam z wektorow ale nie wyszlo chyba cos zle robie drugi wzor jak nie ma x przyjmujemy ze
jest rowny 0?
11 gru 17:16
ley: podbijam

też to mam
11 gru 18:00
AS: Płaszczyzny są prostopadłe.
11 gru 18:29