matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość tej funkcji
Dorota:
dana jest funkcja f(x)=3:x. Oblicz wartość tej funkcji w punkcie (pierwiastek z 3 − pierwiastek z 2)
11 gru 16:45
Mila:
3
3
√
3
+3
√
2
f(
√
3
−
√
2
) =
=
=3
√
3
+3
√
2
√
3
−
√
2
3−2
11 gru 21:55