oblicz X z równania
Andi: jak wyliczyć X z tego wzoru?:
6528600 − 4000*(4185−X−750) − 5000*(4185−X−500) − 6528525 = 0
pomożecie

z góry dzięki za starania i chęci
11 gru 16:31
Andi: ma ktoś jakiś pomysł
11 gru 16:40
pszczółka Maja:
W czy masz problem? Nie umiesz dodawać i odejmować? Ile jest 6258600 − 6258525?
4185 − 750?, 4185 − 500?
11 gru 16:47
Andi: przyznam szczerze (i trochę ze wstydem), ale wciąż mi nie wychodzi
11 gru 17:14
Night: 6528600−13740000−4000x−18425000+5000x−6528525=0
jeśli się w pisaniu zer nie pomyliłem:
1000x=32164925
11 gru 17:30
Night: sory jednak w znaku się pomyliłem będzie 9000x=32164925
11 gru 17:32
Andi: też mi tak wyszło, ale jak podstawiam ten wynik w równanie to mi nie wychodzi 0
11 gru 17:35
Night: nie zaokrąglaj wyniku to wyjdzie dokładny wynik
11 gru 18:01