Jeśli α jest kątem ostrym i sin α=u{2}{5} to:
humanista: Jeśli α jest kątem ostrym i sin α=25,to:
a) x=−32
b) x=−23
c) x=23
d) x=32
Robię to i mi nie wychodzi, proszę mi pomóc
11 gru 16:30
pszczółka Maja:
Robię to i mi nie wychodzi, proszę mi pomóc.
To napisz chociaż, co to jest x.
11 gru 16:33
Basia:
w zadaniu nie ma żadnego x
11 gru 16:33
krystek: co to jest x
na logikę odp c ponieważ dla katów ostrych sin jest+ i −1≤ sinx≤1 a wd) masz wartośc >1
Dla mnie treść nieczytelna.
11 gru 16:35
krystek: może miałobyć sinα=x
11 gru 16:36
pszczółka Maja:
Gdyby krystek miało być sinα = x, to 25 = x, a takiej odpowiedzi tu nie ma
11 gru 16:40