matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Studia-ekstremum
M:
Znaleźć ekstremum funkcji:
1
f(x)=x−
x
f'(x)=1+
1
x
2
Wk= f'(x)=0 1+
1
x
2
=0
x
2
+1
=0
x
2
x
2
+1=0 i Wk nie jest spełniony? co mam dalej zrobić... gubie się już w takich łatwych rzeczach, więc pomóżcie bo jest ze mną ciężko...:(
11 gru 15:06