11 gru 12:53
dasd: γ≤sdadasdasd
11 gru 12:57
dasd: ∞ΩΩΩΩΩΩΩΔ
11 gru 12:57
Stokrotka: dzieki
11 gru 12:57
dasd: e to jest online
11 gru 12:57
dasd: roziazac ci to
11 gru 12:58
Stokrotka: tak
11 gru 12:58
dasd: 4
11 gru 12:58
dasd: Co bede z tego miał
11 gru 12:58
Stokrotka: ładne podziekowanie .
11 gru 13:00
dasd:
11 gru 13:02
dasd: a moze lodzika
11 gru 13:02
11 gru 13:02
Stokrotka: pomozesz czy nie?
11 gru 13:02
Stokrotka: okej sprobuje
11 gru 13:03
Stokrotka: | | π | |
czyli to bedzie tg(U{π}[3} − |
| ) ? |
| | 4 | |
11 gru 13:06
Stokrotka: nie wiem jak to zrobic .. Aga pomozesz?
11 gru 13:07
Aga: Napisz wzór na tg(x−y)
| | π | | π | |
za x podstaw |
| , za y napisz |
| |
| | 3 | | 4 | |
11 gru 13:12
ICSP:

ja pozwolę sobie pokazać inny sposób

Oczywiście jeśli nikt się nie obrazi.
Czerwone kąty mają po 15
o. Oczywiste jest więc zatem ze niebieski kąt ma 30
o. Z tego wynika
że jeżeli różowy odcinek oznaczę jako x to :
pomarańczowy = x
√3
zielony = 2x
| | różowy | | x | |
tg15o = |
| = |
| = 2 − √3 |
| | pomarańczowy + zielony | | x(2 + √3) | |
Pozdrawiam
11 gru 13:13
dasd:
11 gru 13:13
Stokrotka: fajny sposob ale ja musze zrobic to ze wzorow?
11 gru 13:14
Stokrotka: aga podstawiam ale nie wiem co dalej
11 gru 13:15
ICSP: Jeżeli w poleceniu nie będzie nic napisane to nie mają się do czego przyczepić.
Aga masz może link do tematu w którym tłumaczyłaś komuś metodę Chio? Mam dziś chwilkę
czasu to mógłbym się z nią zaprzyjaźnić
11 gru 13:17
ICSP: albo tak :
| | sin15o | | √6 − √2 | | 4 | | √6 − √2)2 | |
tg15o = |
| = |
| * |
| = |
| = |
| | cos15o | | 4 | | √6 + √2 | | 4 | |
| | 8 − 4√3 | |
|
| = 2 − √3 |
| | 4 | |
11 gru 13:19
Aga: | | tgx−tgy | |
tg(x−y)= |
| |
| | 1+tgx*tgy | |
tgx=
√3
tgy=1
| | 1 | | 1 | | √3−1 | |
tg( |
| π− |
| π)= |
| =2−√3 |
| | 3 | | 4 | | 1+√3 | |
11 gru 19:54
Aga: @ICSP , a po co się obrażać, im więcej pomysłów tym lepiej, każdy znajdzie coś dla siebie
11 gru 19:59
Stokrotka: dzieki kochani ! jestescie wspaniali
12 gru 17:22