oblicz pochodną
Monika92: licze pochodna ale doszłam do pewnego momentu i nie wiem jak ma dalej wyglądać to zadanie:
| | (cost−sint)*(2sin2t)− (4cos2t)*(sint+cost) | |
s= |
| |
| | (2sin2t)2 | |
11 gru 12:43
Monika92: pomożee ktoś pociągnąć dalej to zadanie ?
11 gru 12:58
pomagacz:
górę powymnażać:
| | 4sin3(t) − 3cos(t) − cos(3t) | |
s' = |
| |
| | 4sin2(2t) | |
cos(3t) = cos(t)(2cos(2t) − 1))
11 gru 13:36
Bekon: Podbijam, mam problem z tym samym przykładem i nie rozumiem, skąd wziął się ten licznik w
rozwiązaniu pomagacza
5 sty 03:42