matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość liczbową wyrażenia
gusiavipek:
Oblicz wartość liczbową wyrażenia: (
√
3
−
√
2
b)(3+2b)(
√
2
b+
√
3
)
1
4
1
dla b=(−
)
2
−0,8 :
przez −2 +
2
5
8
11 gru 11:43
krystek:
(
√
3
+
√
2b
)(
√
3
−
√
2b
)(3+2b)= (
√
3
)
2
−(
√
2b
)
2
)(3+2b)=(3−2b)(3+2b)=...
11 gru 12:08