wyznacz wartosc pozostałych funkcji
asia 12: wyznacz wartosc pozostalych funkcji trygónometrycznych gdy a) cos£=14 b) tg£=4
11 gru 10:27
krystek: | | b | |
narysuj Δprostokątny i cosα= |
| to b=1 , c=4 wylicz a jako przyprostokatna leżącą na |
| | c | |
przeciw
kąta α Wyznacz pozostałe wartości funkcji.
| | a | |
b)tgα= |
| to a=4 b=1 i analog |
| | b | |
11 gru 10:34
asia 12: dziękuję
11 gru 10:55
krystek: @
asia 
, że starasz sie sama liczyć !
11 gru 12:24
Aga: Metodą krystka nie uzyskasz wartości ujemnych.
| | √15 | | √15 | |
a)sin2x+cos2x=1 , z jedynki wyliczysz sinx= |
| lub sinx=− |
| |
| | 4 | | 4 | |
tgx*ctgx=1
b)
sin
2x+cos
2x=1
z układu równań wyliczysz sinx i cosx
11 gru 12:35
asia12: Dziękuję wam wszystkim
11 gru 16:44
11 gru 16:47
Sandra93: dziękuję

już poprawiłam, i mam nadzieję w końcu zaliczę ten sprawdzian....
11 gru 19:14
asia12: tak tak to ja

wybaczcie ale siostra jest tak samo zdolna jak ja i korzystamy z tego samego
forum
11 gru 19:17