matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o szybką pomoc
ZiBiK:
6x−3x
2
−4x+2=0
11 gru 10:22
Gustlik:
6x−3x
2
−4x+2=0 −3x
2
+2x+2=0 Δ=28
√
Δ
=
√
28
=2
√
7
−2−2
√
7
1+
√
7
x
1
=
=
−6
3
−2+2
√
7
1−
√
7
x
2
=
=
−6
3
11 gru 23:30