matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam mógłby mi ktoś pomóc wykazać że podane działąnie wynosi pierwiastek z 3?
PAweł:
6
tgα=
=
√
3
2
√
3
11 gru 00:35
rumpek:
działania na liczbach
6
3
√
3
3
√
3
tgα =
=
*
=
=
√
3
...
2
√
3
√
3
√
3
3
11 gru 00:36
PAweł:
3
jak skrócę to wyjdzie mi
√
3
11 gru 00:36
PAweł:
o stary...... jestes wielki
! nawet nie pomyslalem o tym wielki + dla ciebie
11 gru 00:37
Matt:
6
√
3
6
√
3
=
=
√
3
2*3
6
11 gru 00:37