...
Angela: O zdarzeniach losowych A, B wiadomo, że P(A)=0,5 , P(B)=0,3 i P(A ∪ B)=7. Prawdopodobieństwo
iloczynu zdarzeń A i B spełnia warunek?
10 gru 23:53
Gustlik: P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(AUB)=... dokończ.
11 gru 00:07
Angela: Ale nie wiem jak
11 gru 00:09
Godzio: Podstaw po porostu, co tu nie wiedzieć
11 gru 00:10
aa: podstaw do wzoru
11 gru 00:10
pomagacz:
P(A) = a
P(B) = b
P(A ∪ B) = c
P(A ∩ B) = x
x = a + b − c
x = ...
11 gru 00:19
Angela: To ktora by byla odp? A. P(A∩B)=0,2 B.P(A∩B)>0,3 C.P(A∩B)<0,2 D.P(A∩B)=0,3
11 gru 00:25
pomagacz:
a jaką byś wybrała?
11 gru 00:28
agunia: wstyd jak ............... jesteś w liceum a nie wiesz co dalej BOŻE CO SIĘ DZIEJE TERAZ W
TYCH SZKOŁACH

!
11 gru 00:29
Angela: C
11 gru 00:30
pomagacz:
wiesz w ogóle jaki jest wynik tego co policzyłaś?
napisz go i zaznacz na osi liczbowej, teraz kolorami zaznacz przedziały z odpowiedzi i sprawdz
w którym się mieści wynik
11 gru 00:30
pomagacz:
tak C
11 gru 00:31
Angela: Tak wiem jaki jest wynik juz wiem jak to zapisac
11 gru 00:33
pomagacz:
ok
11 gru 00:34
Angela: dzieki

pomagacz
11 gru 00:35
Gustlik: No właśnie,
Agunia, w tych szkołach dzieje się to, o czym piszę, metodyka nauczania
matematyki LEŻY NA ŁOPATKACH

! Pozdrawiam
11 gru 00:59
kylo1303: Jako licealista dodam ze oprocz bardzo niskiego poziomu (swietny przyklad z ubieglorocznej
| | 1 | | 1 | | 2 | |
matury: |
| + |
| = |
| ) wiele tematow zostalo wykluczonych z programu nauczania, |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
chociaz patrzac na uczniow to moze i dobrze bo nauczyciele nie wytrzymaliby nerwowo.
11 gru 01:03
Aga: 23:53. Prawdopodobieństwo nie może być równe 7. Nie ma co liczyć.
11 gru 09:00
sushi_ gg6397228:
teraz to powinni na maturze obok każdego zadania napisac, jaki uzyc wzór
ale juz po przekształceniu
za 20 lat poziom 1 klasy LO bedzie −−> tabliczka mnożenia do 4 oraz dodawanie do 10,
bo odejmowanie to już za trudne będzie
11 gru 14:27
Basia:
może jestem naiwna, ale mam nadzieję, że aż tak źle nie będzie
zgadzam się, że już jest tragicznie, ale chyba coś drgnęło i może idzie ku lepszemu
(próbny egzamin gimnazjalny CKE, znacznie bardziej wymagający niż w poprzednich latach)
11 gru 14:33
wik: Tak, tylko, ze egzaminu gimnazjalnego nie oblewa sie, tylko z zerem pkt. idzie sie do gorszego
LO
12 gru 10:17
wik: A mature podstawowa na 30% zaliczylby srednio wyuczony gimnazjalista
12 gru 10:18
aa: teraz LO to jak kiedyś zawodówka − każdy może mieć maturę. W moim mieście jest 17% bezrobocie i
wszyscy mają średnie a tabliczki mnożenia co drugi nie zna
12 gru 10:27
12 gru 10:40
12 gru 22:41