matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną danej funkcji y'
EwaGdynia:
Wyznacz pochodną danej funkcji y' y=arcsin3x
10 gru 23:27
EwaGdynia:
:(
10 gru 23:29
Godzio:
3
√
1 − 9x
2
10 gru 23:30
pomagacz:
y = asin(3x) = {u = 3x} = asin(u)
1
y' = (asin(u))' =
* u' = ...
√
1 − u
2
10 gru 23:32