matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Karolina:
s
A=
√
L
2
+s
2
Chciałabym sie upewnić czy dobrze zrobiłam pochodne
dA
s*
√
L
2
+s
2
pochodna
=
dL
L
dA
L
2
pochodna
=
ds
(L
2
+s
2
)*
√
L
2
+s
2
10 gru 22:33