rozwiąż równanie
rafal: 3√x− 8 * 3√x2 = 0
10 gru 22:33
ZKS:
Podstaw t = 3√x.
10 gru 22:35
rafal:
x1/3 = t
x2/3 = ?
10 gru 22:41
ZKS:
x2/3 = t2
10 gru 22:48
rafal: mogę prosić o wyniki, bo mi się nie zgadzają..
10 gru 22:56
krystek: masz r−nie t−8t2=0
10 gru 22:59
rafal: t=0 lub 1/8
10 gru 23:01
krystek: a iteraz podstawienie !
10 gru 23:03
rafal:
x1/3=1/8
x2/3=1/64
no fajnie i co dalej..
10 gru 23:08
10 gru 23:09
rafal: ale ja mam wyliczyć x a nie x1/3
10 gru 23:12
krystek: no i licz !
x=0 lub x1/3=..
10 gru 23:20
rafal: x1/3= 1/512 a to jest z dupy odpowiedz..
10 gru 23:22
rafal: powinno wyjsc x=o x=√2/4 x=− √2/4
10 gru 23:27
Eta:
3√x(1−8
3√x)=0
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x=0 lub x= ( |
| )3= |
| = |
| |
| | 8 | | 83 | | 512 | |
10 gru 23:28
rafal: mogę prosić kogoś kompetentnego do rozwiązania tego zadania ? bo każdy dał swoje trzy grosze i
tyle z tego wyszło..
10 gru 23:33
ZKS:
Dostałeś takie wskazówki że sam powinieneś to rozwiązać.
10 gru 23:34
rafal: ale wynik prawie się zgadza..
10 gru 23:37
Eta:
Nie wierzysz?
to sprawdzamy dla x=0
3√0−8*
3√0= 0 ... ok
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
3√ |
| −8*3√ |
| = |
| −8* |
| * |
| = |
| − |
| = 0 .. ok |
| | 83 | | 83*83 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | |
10 gru 23:38
krystek: Uważasz ,że Eta jest niekompetentna? ZKS dał Tobie złe wskazówki? Pomyśl zanim coś napiszesz.A
nie zastanowiłś sie ,że z Twoja wiedzą coś na opak?
10 gru 23:38
ZKS:
Eta Ci wszystko pięknie obliczyła.
10 gru 23:38
Eta:
10 gru 23:41
krystek: I teraz rafal milczy? Tak jak Gustlik.
10 gru 23:41
krystek: @
Eta ZKS 
dobrej nocy życzę!
10 gru 23:43
Eta:

Mam dość tego z załogi "Rudy 102"
10 gru 23:44
rafal: pisze Ci tylko jakie są podane odpowiedzi.. i wybacz wierze bardziej GWO niż obcej osobie z
neta.. to co Eta podała jest dla mnie zrozumiałe ale sorka..
10 gru 23:44
ZKS:
krystek 
ja za parę minutek też idę jeszcze rysunki dokańczać.
10 gru 23:45
Eta:
To po co siedzisz na necie i oczekujesz rozwiązań jak to nazywasz "od obcych osób" ?
10 gru 23:46
Eta:
Miłych snów
krystek
10 gru 23:47
ZKS:
To po co przychodzisz na to forum? Ludzie pomagają bez interesownie jak tylko mogą a przyjdzie
jeden z udarem i będzie gadał rzeczy trzy po trzy.
Eta "Rudy 102"

Szarik dobrze zgadłem hehe?
10 gru 23:48
Eta:
Niee .... członek załogi na 2 nogach
10 gru 23:54
krystek: @
ZKS jak dobrze ,że ja już nic nie muszę. Kończ rysunki .
10 gru 23:56
ZKS:
Wiem wiem żartowałem sobie o szariku.

Też będę leciał już.
Dobrej nocki
Eta.
10 gru 23:57
ZKS:
O myślałem że już poszłaś
krystek to również Ci życzę dobrej nocki.
10 gru 23:58
Eta:
Kolorowych rysunków ( ojj sorry

.... snów
10 gru 23:59
Godzio:
Haha
Eta się naśmiewa
11 gru 00:00
Eta:
11 gru 00:04
Godzio:
Ehhh, tak zebrało mi się na wspomnienia, i pomyśleć że już siedzę tu ponad 2 lata, a na
początku nie umiałem poprawnie rozwiązać równania kwadratowego / z wartością bezwzględną

Jak ten czas leci,
11 gru 00:07
Eta:
Ojj leci leci

.... a co ja mam powiedzieć?
11 gru 00:08
Godzio: Hehe
11 gru 00:09