| 1 | ||
sin(x+y)=− | ||
| 2 |
| π | ||
y−2x= | ||
| 6 |
| 5 | 23 | π | 5 | |||||
wyszły mi takie odpowiedzi , x= | π ∧ y= | π ∨ x= | ∧ y= | π ∨ | ||||
| 9 | 18 | 3 | 6 |
| 13 | ||
x=π∧ y= | π | |
| 6 |
| π | 1 | |||
sin (x + | + 2x) = − | |||
| 6 | 2 |
| π | 1 | |||
sin (3x + | ) = − | |||
| 6 | 2 |
| 1 | ||
sin t = − | ||
| 2 |
| π | ||
t = π + | t = 2π − {1}{6}π | |
| 6 |
| 7 | 11 | |||
t = | π t = | π | ||
| 6 | 6 |
| 1 | 7 | π | 11 | |||||
3x + | π = | π 3x + | = | π | ||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |
| 10 | ||
3x = π 3x = | π | |
| 6 |
| 1 | 5 | |||
x = | π x = | π | ||
| 3 | 9 |
| 1 | π | π | 5 | |||||
y = 2 * | π + | y = | + 2* x = | π | ||||
| 3 | 6 | 6 | 9 |
| π | −1 | |||
sin(3x+ | )= | |||
| 6 | 2 |
| π | π | π | 7π | |||||
3x+ | =− | +2kπ lub 3x+ | = | +2kπ | ||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |
| 1 | ||
3x=− | π+2kπ lub 3x=π+2kπ | |
| 3 |
| 1 | 2 | π | 2 | |||||
x=− | π+ | kπ lub x= | + | kπ | ||||
| 9 | 3 | 3 | 3 |
| 13 | 1 | ||
=2 | czyż nie? | ||
| 6 | 6 |
| 23 | 5 | |||
y= | π.Przepraszam, to ja nie pomnożyłam | przez 2. | ||
| 18 | 9 |
| π | π | |||
x=− | i y=− | |||
| 9 | 18 |
| 5π | 23π | |||
x= | i y= | |||
| 9 | 18 |
| π | 5π | |||
x= | i y= | |||
| 3 | 6 |
| 1 | ||
− | π∉<0,2π> | |
| 9 |