matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie,prosze
marek090909:
Udowodnij tożsamóśc a)(tg£+ctg£)
2
=
1
sin
2
£*cos
2
£
b)
tg£+ctg£
tg£−ctg£
=
1
2sin
2
£
10 gru 21:36
M:
27 lut 12:37
Mei Lin:
a)
2
tgα+ctgα=
sin2α
2
P=(tgα+ctgα)
2
=(
)
2
sin2α
4
P=
4sin
2
α*cos
2
α
1
P=
=L
sin
2
α*cos
2
α
27 lut 13:21